Programok / Zene, tánc, koncert

Település:
Bács-Kiskun megye, Kiskunfélegyháza

Kategória:
Zene, tánc, koncert


II. Forrás Pálinka és Blues Fesztivál


Időpont: 2020. február 22., szombat, 18:00–23:30 Helyszín: Rocktár Kiskunfélegyháza Kossuth Lajos utca 35., Kiskunfélegyháza, 6100

A nagy sikerre való tekintettel 2020-ban visszatér a rendezvény!

Az esemény főtámogatója a Forrás pálinka !
Kapunyitás 17.30
-------------------------------------------------------------------------------------------
Fellépők:
Ongjerth Dávid szóló
Aki szereti az autentikus missisipi solo bluest, a dobgitárt, a kacsahívogatót és az igazi mocsári zenét, az ne hagyja ki

Spontán Blues band
A tiszakécskei formáció klasszikus blues, bluesrock dalokat játszik sajátos elgondolással. Emellett zenéjükben néhol helyet kap egy-két vers blues formában

Bitter Monday
A zenekar ars poeticája, hogy nem a legismertebb blues számokat játsza, hanem a nagyközönség által itthon kevésbé ismert előadóktól kerülnek dalok a repertoárba.

The Portrait Session
"Az öt tagú zenekar a blues, a soul és a jazz metszetén játsza saját dalait, kiegészítve egy-egy itthon ritkán hallott klasszikussal! Mindezt nagyon jó hangulatban és eredeti, vintage hangszereken...ja és persze rengeteg improvizációval !"

Grunting Pigs ( Matt Pribojszki, Szász Feri )
A “GRUNTING PIGS” Pribojszki Mátyás – az egyik legismertebb hazai és nemzetközi szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, énekes, dalszerző, valamint Szász Ferenc – gitáros hosszú évek óta működő, - hazai és európai klubokban, fesztiválokon is rendszeresen fellépő -, aktívan koncertező, akusztikus blues duó formációja.

Los Peligrosos Gentlemen
#LosPeligrososgentlemen (Barcelona, Spanyolország)
Spanyol blues élet meghatározó formációja, amely mini magyarországi turnéjuk alkalmával meglátogatják Kiskunfélegyházát is. Műsoruk saját, és klasszikusok feldolgozásából áll. A vintage hangzású kvartett egyfajta időutazásra repít el minket a ’60-as évek swing és New Orleans-i zene világába, olyan nagy elődök inspirálták őket, mint LITTLE WALTER, RAY CHARLES, T-BONE WALKER, JOHNNY "GUITAR" WATSON, vagy a FABULOUS THUNDERBIRDS!
(Balta Bordoy, Ignacio Simó Orpi)
http://lospeligrososgentlemen.com/

Rambling blues

A zenekar stílusa elsősorban a '20-as, '30-as évek Amerikájának akusztikus népzenéjén alapul, ami ugyanis rendkívül sokrétű: a country blues-tól kezdve a ragtime blues, mississippi vagy delta blues is mind ide tartozik. Minthogy azonban e stílus egyáltalán nem volt ismert hazánkban, céljuknak kiáltották ki, hogy az ország lehetõ legtöbb részére elmenjenek zenélni, mintegy hiánypótlásként megmutatni a "gyökereket", valamint hogy a blues zene milyen változatos, sokszínű is tud lenni.

Blues B.R.Others Show

Föld, Európa, Magyarország, Szeged, 2000 Szilvesztere – Senki sem sejtette, hogy a zenész barátok erre az alkalomra összeállított produkciója alapjaiban rengeti meg sokak életét. Később ráébredtek a zenészek, a rajongók és a majdani rajongók is, de akkor már késő volt: visszafordíthatatlanul, megállíthatatlanul útjára indult a Bell, a Rambling és a Többiek kooperációjával világra jött Blues B.R.Others Show.
A produkció, amelynek vállalt missziója az igényes élőzene szeretetének hirdetése, közvetítése gépzenék által megfertőzött világunkban – határokon innen és túl.
A műsor, amely a szeretett dalok szeretve előadásával szeretetet generál.
A dalok, amelyek nem ismeretlenek a fogékony közönség számára – amik mégis, másodszorra már azok sem.

A stílus, amely a blues, funky, rythm’n’blues, jazz világából építkezve jót varázsol.
A látvány, amely egy legendás film karaktereiből kiindulva lenyűgöz kicsit és nagyot egyaránt.
Na és az előadásmód, amely még nyilvánvaló szerénységük mellett is páratlan az ismert univerzumban…
-------------------------------------------------------------------------------------------
JEGYEK:
Kecskeméten E-zene Hangszerbolt
Kiskunfélegyházán Tourinform /Kiskunfélegyháza/
online https://tixa.hu/forras-palinka-blues-fesztival2020

Forrás: Facebook

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »